Predstavnici turističkog sektora i medija iz Poljske danas će, u okviru sedmodnevne posjete Republici Srpskoj, razgledati Banjaluku, posjetiće manastir Krupa na Vrbasu i Trapiste, obići kanjon rijeke Vrbas i ostale atraktivne gradske destinacije, rečeno je Srni u Turističkoj organizaciji Srpske.
Viši stručni saradnik u Republičkoj turističkoj organizaciji Ana Lakić rekla je Srni da je u Republiku Srpsku juče stiglo 13 predstavnika turističkog sektora iz Poljske s ciljem nastavka saradnje i dolaska organizovanih grupa turista iz Poljske posredstvom turističkih agencija.

“Cilj posjete predstavnika turističkog sektora iz Poljske je da se upoznaju o svim destinacijama koje bi mogle biti sadržaj njihovih turističkih programa”, istakla je Lakićeva.

Ona je navela da će tokom sedmodnevne posjete gostima iz Poljske biti organizovan obilazak više turističkih lokacija, dodavši da su juče obišli Laktaše.

“Sutra će posjetiti Banjsko-lječilišni centar `Banja Vrućica`, a nakon toga Etno-selo `Kotromanićevo` u Doboju i Etno-selo `Stanišići` u Bijeljini. Četvrti dan planiran je obilazak Bijeljine, Višegrada, krstarenje Drinom od Višegrada do kampa `Stari Brod`, te razgledanje Andrićgrada”, rekla je Lakićeva.

Ona je istakla da će gosti iz Poljske, petog dana, 30. aprila, posjetiti Jahorinu, Nacionalni park “Sutjeska”, Trebinje i Mostar, nakon čega će dan kasnije uslijediti posjeta Žitomisliću i Međugorju, obilazak Šipova – Janjskih otoka i izvora Plive.

Lakićeva je istakla da će predstavnici turističkog sektora iz Poljske posjetiti i vjerske objekte, vinarije Hercegovine, te mnoge druge turističke znamenitosti Srpske.

Ona je rekla da je ovo studijsko putovanje Turistička organizacija Republike Srpske organizovala u saradnji sa Ambasadom BiH u Poljskoj.

Prema riječima Lakićeve, u narednom periodu u planu su i studijske posjete predstavnika turističkog sektora iz zemalja Beneluksa i NJemačke.

“Tokom juna će biti organizovana posjeta njemačkih novinara, a krajem septembra i početkom oktobra planirana je i studijska posjeta predstavnika turistričkog sektora i medija iz Rusije”, istakla je Lakićeva.

 

Izvor: Srna