Kulturno-umjetničko društvo “Polet” iz Kladova pobjednik je Druge međunarodne smotre folklora, koja je na pozornici u bašti hotela “Platani” okupila oko 800 učesnika iz bivše Jugoslavije.
Nakon sinoćnjeg koncerta žiri je jednoglasno odlučio da je “Polet” najbolji, jer su izveli najzahtjevniju koreografiju koju su besprijekorno odigrali, te dobili zlatnu statuu “Jovan Dučić”.

U konkurenciji 11 ansambala drugo mjesto i srebrnu statuu osvojio je KUD “Veselin Masleša” iz Banjaluke, dok je na trećem mjestu Gradski KUD “Svislajon Alat” iz Trebinja, koji je za igre iz Makedonije nagrađen bronzanom statuom.

Organizator Druge međunarodne smotre veterana folklora, izvođačkih ansambala, pjevačkih grupa i solista je Ansambl nacionalnih igara “Jovan Dučić” iz Trebinja koji je okupio ukupno 24 ansambla iz bivše Jugoslavije.

Predsjednik ovog Ansambla Nebojiša Ratković podsjetio je da su dvije večeri vikenda ljubitelji narodnih igara i pjesama imali priliku da gledaju kako mladost iz bivših jugoslovenskih republika na najljepši način šire ljubav i prijateljstvo, te promovišu tradicionalne vrijednosti svog kraja.

 

Izvor: Srna