Centar za održivi razvoj i ekologiju organizovao je akciju čišćenja lijeve obale pridvoračkog kanala u Trebinju da bi djelimično sanirali posljedice ljudske nemarnosti i loših navika da smeće bacaju mimo sanitarnih odlagališta.

 

Povodom Dana voda iz Centra apeluju da se mediji aktivnije uključe u kampanje podizanja ekološke svijesti stanovništva, navodeći da je veoma važno biti informisan o savremenim problemima koji se tiču zaštite životne sredine i njihovim posljedicama i uzrocima.

Iz Centra su saopštili da je potrebno svaki dan i na svakom mjestu štititi izvore i štediti vodu, jer će “ono što nama izgleda malo i nebitno danas, nekom drugom u budućnosti mnogo značiti”.

U ovoj organizaciji dodaju da je mnogo efikasnije da se rješavaju uzroci nastajanja zagađenja i uklanjaju smetljišta, nego otklanjaju posljedice koje stvaraju.

“Samo očuvanjem životne sredine možemo sačuvati naše zdravlje i omogućiti zdrav život u zdravoj životnoj sredini generacijama koje dolaze”, napominju u Centru za održivi razvoj i ekologiju.

Izvor: Srna