Izložbom  radova akademskog slikara iz Tivta Ljubomira Popadića u Muzeju Hercegovine u Trebinju sinoć je počela Četvrta međunarodna lokovna kolonija “KOLO” koja će trajati do 8. juna.

Na otvaranju izložbe akademski slikar Ljubomir Popadić je rekao da je prostor Muzeja u Trebinju jedan od naljepših u kojima je izlagao tokom 30 godina svog stvaralaštva.

Osnivač i selektor Međunarodne umjetničke kolonije “KOLO” Dražen Milić zahvalio se umjetnicima koji su došli sa raznih strana svijeta i naglasio humanitarnu stranu ove kolonije, odnosno aukciju slika koja će u četvrtak, 6. biti održana u Muzeju.

On je istakao da je više od šest mjeseci trajalo pregovaranje sa umjetnicima o učešću na koloniji, tako da je njih 26 došlo i uzelo učešće u ovom značajnom umjetničkom događaju.

Umjetnoci su, rekao je Milić došli iz Francuske, Španije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske te Crne Gore, Republike Srpske-BiH i Srbije.

Koloniju koja je dio kalendara manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“ organizuju Muzej Hercegovine i Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ pod pokroviteljstvom grada Trebinja.

Na otvaranju kolonije nastupio je trebinjski hor Tribunija.

Podsjećamo, sutra, 5. juna u 20 časova svoje radove izložiće Kalinšek Lojze, akademski slikar iz Slovenije.

 

HP, jun 2019.