Град Требиње коначно би, у овој години, требало да добије савремен објекат Ватрогасног дома. Изградња мора бити убрзана, јер на садашњој локацији Ватрогасне јединице, у центру града, на јесен треба да почне изградња Палате правде.

На објекат, који би пружио све услове за смјештај и обуку људства, возила и опрему, чека се годинама. Град је обезбиједио земљиште, пројектну и другу документацију. Укупна финансијска конструкција је око 1,6 милиона, а финансирање ће трајати три године.

“Наш циљ је да изградимо Ватрогасни дом и уселимо га до првог септембра. Расписујемо тендер и он ће тећи у три године”, рекао је градоначелник Требиња Лука Петровић.

Површина објекта, на два нивоа и са торњем, биће око 1.700 метара квадратних, са свим садржајима. До завршетка изградње, Територијална ватрогасна јединица, користиће неусловних четиристо метара квадратних, на садашњој локацији.

“Овим домом јединица добија боље услове за оперативни рад, смјештај људи и опреме и не само то, нама ће се повећати оперативност и лакше обављање задатака”, нагласио је командир Територијалне ватрогасне јединице Требиње Трипо Ћук.

Из градске управе је потврђено да су буџетом за ову годину за нови Ватрогасни дом обезбијеђена планска средства.

“То нам је обавеза, како бисмо створили услове за изградњу Палате правде, која је донација Владе Норвешке”, рекао је Петорвић

Наставак грађевинских радова, у које је до сада уложено стотинак хиљада марака, може се очекивати крајем марта или почетком априла.

Извор: РТРС