U Trebinju je sinoć otvorena izložba fotografija “Dame snimaju” autora Radoja Eleza iz ovog grada.

 

 

Riječ je o izložbi 101 fotografije na kojima su predstavljene žene fotografi i nekoliko slučajnih prolaznica.

Predsjednik Foto-kino kluba “Trebinje” Slavenko Vukasović istakao je da je Elez, iako veoma dobar fotograf, imao težak zadatak dok je pripremao izložbu.

“Osim po motivu, izložba je specifična i po formatu fotografija – 10 puta 10 centimetara, koji se rijetko koristi i koji je zahtjevan za kadriranje”, rekao Vukasović.

Kolor i crno-bijele fotografije Elez je snimio u posljednjih deset godina u različitim zemljama, na seminarima, putovanjima i izložbama.

“Nema neke posebne simbolike u broju 101. Posjedujem veliki broj fotografija, ne samo žena fotografa, nego i muškaraca, i veoma je teško bilo da napravim odabir”, naveo je Elez.

On je istakao da je želio da posveti izložbu svim ženama, zbog čega je odlučio da je priredi u martu, kada se obilježava Međunarodni dan žena.

Elez je do sada izlagao na 120 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a prvu samostalnu izložbu imao je 2013. godine u Trebinju.

Više puta je nagrađivan i pohvaljivan, a zaposlen je kao snimatelj u dopisništvu Radio-televizije Republike Srpske u Trebinju.

Izložba je postavljena u trebinjskom “Klubu” i biće otvorena do kraja marta.

Izvor: Nezavisne novine