U Galeriji Kulturnog centra u Trebinju  otvorena je 9. klupska izložba fotografija članova Foto-kino kluba Trebinje, na kojoj je predstavljeno 87 fotografija od 18 autora. Selektor izložbe bio je majstor fotografije Slobodan Krstić iz Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH.

 

Autor najbolje kolor fotografije je Dušan Vuković, druga nagrada pripala je Ninoslavu Iliću, a treća Željku Budimiru, dok su pohvale dobili Radoje Elez i Slaviša Tomanović.

U kategoriji monohrom fotografija prvu nagradu osvojio je Jovan Vidaković, drugoplasirana je fotografija Dušana Vukovića, a treća Nermina Smajića, dok su pohvale dobili  Radoje Elez i Slavenko Vukasović.

Prema riječima Slavenka Vukasovića predsjednika FKK Trebinje, iako uslovi u kojima rade nisu baš najbolji potrudili su se da im radovi budu dobri.

Vukasović je najavio i narednu izložbu koja će biti upriličena posljednjeg dana Festivala festivala, a sastojati će se od fotografija koje će nastati tokom sedam festivalskih dana.

„Ovom izložbom simboličnog naziva „Festival okom kamere“ ujedno biti i završeni Trebinjski dani fotografije“ istakao je Vukasović.

Izložbu su  osim brojnih trebinjskih ljubitelja fotoografije posjetili i fotografi iz Srbije i Crne Gore, a među njima i  Milovan Ulićević, predsjednik Fotografskog kluba Vojvodina, koji je zbog izložbe u Trebinje danas stigao iz Novog Sada.

„Došao sam da podržim prijatelje. Galerija je odlična, naša u Novom Sadu nije ovako opremljena. Što se tiče fotografija, selektor je odradio odličan posao, izabrane su stvarno najbolje“ naveo je Ulićević, a njegovo mišljenje dijeli  Dejan i Kalezić iz Podgorice.

Izvor: avaz.ba