Основна школаЈован Јовановић Змају Требињу организовала је јутрос, поводом почетка школске године, приредбу за првачиће, којих је ове године за 20 више у односу на претходну.

Градоначелник Требиња Лука Петровић пожелио је малишанима срећно школовање и много петица, а учитељима да имају стрпљења и да им максимално посвете пажњу како би стекли потребна знања.

Петровић је истакао да је то првачићима “први праг у животу, да га требају закорачити са срећом и радошћу, јер ће из те школе стварати нове животе, каријере”.

Директор школе Дарко Јегдић каже да је у централну школу уписано 119 првачића у редовну наставу, једно дијете у специјалну наставу, два првака у подручно одјељење Ластва и један првачић у Ластви.

Он каже да је у централној школи формирано пет одјељења, односно за једно више од претходне године, напомињући да школа има довољан број учионица, те да су два одјељења у првој смјени, а три у међусмјени.

Јегдић је најавио да је у плану Управе школе у договору са Градском управом да се огради и уреди школско двориште.

За првачиће Основне школе “Јован Јовановић Змај” оганизован је музички програм, а након што су се почастили слаткишима, услиједило је упознавање са другарима и учитељима.

У новој школској години у Требињу уписано је укупно 285 првачића, односно 24 више у односу на претходну годину.

Извор: Срна, Фото: Архива