U Trebinju je danas počeo trodnevni kurs za trenere streljaštva “Trenerska klinika”, koja je okupila 30 mladih trenera iz BiH, a među njima su i oni koji rade sa osobama sa invaliditetom.

Kurs za trenere organizuje Streljački savez BiH, u saradnji sa Olimpijskim komitetom BiH i Svjetskom streljačkom federacijom.

Zlatni olimpijac i trener reprezentacije Japana u streljaštvu Goran Maksimović kaže da je mu je izuzetno drago što je ovakva škola organizovana u Trebinju.

– Biće obrađeni bazična puška i pištolj, fizička priprema i planiranje, a nadam se da će treneri dobiti osnovna znanja za budući rad. Ovo je sasvim dovoljno da mladi treneri dobiju dovoljno informacija za početak svog rada i da dalje napreduju u praksi – istakao je Maksimović.

Predsjednik Streljačkog saveza BiH Momo Bodiroga je naveo da je Trebinje,  kao grad sporta, prepoznato da ima kapacitete da organizuje ovakvu kliniku.

– Ovo je jedno ulaganje u budućnost u sporta u BiH – ocjenio je on.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić očekuje da ovakvi  kursevi ojačaju sportsku strukturu u BiH, jer treneri stiču nova znanja i  prenose ih na mlade sportiste, što direkto utiče na rezultate.

– Nadam se da ćemo ubuduće imati mnoge olimpijce u streljaštvu i osvojiti olimpijsku medalju upravo u ovom sportu – istakao je Fazlagić.

Zamjenica gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić izrazila je zadovoljstvo što se “Trenerska klinika” održava upravo u ovom gradu, dodavši da gradska uprava podržava sve napredne klubove, a streljački klub zauzima važno mjesto u trebinjskom sportu.

U Trebinju će do nedjelje boraviti 30 mladih trenera iz BiH koji se sa instruktorima pripremaju za regionalnu D licencu u programu vazdušna puška i pištolj.

 

Izvor: Dubravka Čolović, Srpska info