Predstavnici Policijske stanice Trebinje održali su danas u Osnovnoj školi “Јovan Јovanović Zmaj” edukativno predavanje o temi “Petarde nisu igračke” na kome su učenike upoznali o opasnostima od upotrebe pirotehničkih sredstava i zakonskim odredbama u vezi sa nedozvoljenom upotrebom ovih sredstava.

Predavanje su održali kriminalistički inspektor Dejan Bratić i pomoćnik komandira Policijske stanice Trebinje Aleksandar Vuković.

Bratić je rekao novinarima da su učenici upoznati o povredama koje mogu da nastanu prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava kao što su amputacija prstiju šake, povrede očiju, opekotine lica, navodeći da u 30 odsto slučajeva dolazi do oštećenja sluha.

– Policijska uprava Trebinje apeluje da građani kupuju pirotehnička sredstva u ovlaštenim prodavnicama i da pritom uz djecu budu odrasle osobe – rekao je Bratić.

On je naveo da Policijska uprava Trebinje realizuje akciju “Petarde nisu igračke” zbog povećane upotrebe pirotehničkih sredstava u periodu novogodišnjih i božićnih praznika.

Bratić je rekao da će u okviru ove akcije pripadnici Policijske uprave Trebinje u svim opštinama istočne Hercegovine održati edukativna predavanja o ovoj temi.

Izvor: RTRS