Mladi trebinjski šahisti postigli izvanredne rezultate na 27. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u šahu.

U „Gradu sunca“ u Trebinju je od 6. do 8. novembra 2020. godine održano 27. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Republike Srpske u šahu. Na prvenstvu je učestvovalo 102 mladih šahista, koji su bili raspoređeni u starosnim kategorijama.

Učestvovali su mladi šahisti iz Trebinja, Bileće, Banja Luke, Pala, Bijeljine, Obudovca, Dvorova, Foče, Kotor Varoši, Petrova i Dervente.

Turnir je realizovan uz primjenu predviđenih epidemioloških mjera, predviđenu socijalnu distancu i dezinfekciju ruku i šahovske opreme.

U svakoj starosnoj kategoriji dodijeljene su medalje i diplome za tri prvoplasirana takmičara, a osvajači turnira su u muškoj i ženskoj konkurenciji dobili su pobjednički pehar.

Šahisti šahovskog kluba „Trebinje“ iz Trebinja su ostvarili vrhunske rezultate, obzirom da je ovo druga godina postojanja šahovskog kluba.

U kategoriji djevojčica do 10 godina Ivona Grubač je osvojila prvo mjesto. U kategoriji dječaka do 12 godina drugo mjesto je osvojio Dimitrije Vujović i u kategoriji do 10 godina treće mjesto je osvojio Danilo Ateljević. I ostali takmičari šahovskog kluba „Trebinje“ su bili dobro rangirani.

 

HP, novembar 2020.