U prijatnom ambijentu bašte hotela “Platani” danas je bivši frontmen kultne grupe “Zabranjeno pušenje” i jedan od pokretača serijala “Top lista nadrealista” Nenad Janković, poznatiji kao Dr Nele Karajlić promovisao svoj književni prvijenac “Fajront u Sarajevu”.

Karajlić se na početku promocije zahvalio ekipi “Rock simfonije” koja je napravila uvod u promociju, a koji večeras nastupaju na sceni trebinjskog Kulturnog centra kao i iznio riječi hvale na ambijet i dobru posjetu od strane Trebinjaca. Autor se prisjetio dana kada je sa bivšim bendom, prije tridesetak godina, posjetio Trebinje i izrazio zadovoljstvom što je poslije dugo vremena ponovo u “mediteranskom abmijentu ovog grada”.

“Knjiga govori o svemu onome čime sam se ja bavio u svom životu rok muzikom, Top listom nadrealista i o Sarajevu kao jednom fenomenu te je rezultat mojih razmišljanja i pokušaja objašnjenja zašto nam se desilo to što se desilo”, istakao je Karajlić.
Knjiga “Fajront u Sarajevu” je naišla na izuzetno dobar prijem čitalačke publike u Srbiji i Republici Srpskoj, a trebinjsku promociju je organizovao pokret “Pozitivna Srpska” kome se autor zahvalio na ovoj inicijativi.
HP, maj 2015.