Вечерас је у Требињу одржана редовна годишња скупштина Удружења дјеце погинулих бораца ,,Насљеђе”.

Окупљени су могли чути који пројекти су реализовани у протеклој 2017. години, као и шта је све планирано за 2018. годину.

Реализовали смо многе пројекте, а и покретачи смо многих иницијатива, од којих се могу издвојити иницијатива за покретање хуманитарног броја у M-телу за нашу суграђанку Софију Радовановић, иницијатива да мост на требињској заобилазници понесе име српских бораца, иницијатива да се једна улица у Требињу зове по Споменку Гостићу, али и многе друге рекао је предсједник Удружења Саша Пешикан.

Један од пројеката нa које је ово Удружење посебно поносно је организовање Свечане академије за Дан војске РС, која је организована први пут послије 25 година, а истичу и да су они иницијатори обнове Храма Светог цара Лазара, смјештеног на локалитету бивше касарне “Војвода Лука Вукаловић” у Требињу.

За 2018. годину планирани су похађање семинара и преношење знања на тему Одбрамбено-отаџбинсог рата, промоција кроз медије, проширење чланства, организовање кампање о херојима РС, израда монографије погинулих бораца, организовање Видовданских свечаности, и бројне друге активности.

Као три горућа проблема, која ће Удружење рјешавати у овој години, предсједник Удружења Пешикан истакао је запошљавање дјеце погинулих бораца, нјихово стамбено збрињавање и доношење новог Закона о борцима, породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима.

 

И.Д. / Херцеговина Промо, фебруар 2018.