Od prije nekoliko dana u Trebinju je počeo da se primjenjuje novi sistem naplate parkinga.

 

Za razliku od dosadašnje prakse parking je moguće plaćati i putem SMS poruka, a gradske parking površine su podijeljene u dvije zone. U prvoj zoni cijena parkinga je ostala nepromjenjena – 1 KM za čas, dok je cijena u drugoj parking zoni 0,5 KM za čas parkiranja. Takođe, uvođenjem novog operatera koji je izradio softver za naplatu i praćenje parking karte osim na automatima trebalo bi da se mogu kupiti i na drugim prodajnim mjestima.

 

SMS naplata za sada funkcioniše samo za korisnike m:tel mobilne mreže i to na način da registarski broj vašeg vozila (bez razmaka i drugih specijalnih znakova, npr. 456M890) pošaljete na broj 065 1251 ukoliko koristite parking u I zoni (cijena SMS poruke 1 KM + PDV) ili na broj 065 1252 ukoliko koristite II parking zonu u trajanju od jednog časa (cijena ove poruke je 0,50 KM + PDV). Putem mobilnog telefona možete kupiti i kartu za cjelodnevno parkiranje u II zoni i to slanjem SMS-a na broj 065 1253 (cijena ove poruke je 2 KM + PDV).

 

Kategorizacija parking površina je izvršena na način da su u I parking zonu svrstane površine u ulicama Kralja Petra I Oslobodioca, Cara Lazara, Carice Milice, Vuka Karadžića, Desanke Maksimović, Svetozara Ćorovića, Dositejevoj, Cvjetnom trgu, Svetosavskoj, Beogradskoj i ulici Luke Petkovića. Drugoj parking zoni pripadaju površine u ulicama Njegoševa, Vojvode Stepe Stepanovića i plato Sjevernog logora.

 

Novost je početak naplate parkinga u naselju Bregovi (ulica Svetosavska), Beogradskoj (bivšoj Bilećkoj) ulici kao i krugu preduzeća Travunija.

 

Hercegovina Promo, jun 2015.