Trebinjski vatrogasci drugi dan gase požar u rejonu Trebinjskih brda koji se usljed vjetra velikom brzinom širi prema Ljubinju, potvrdio je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković.
Trebinjskim vatrogascima, zbog obima požara, u gašenju vatrene stihije pomažu vatrogasci iz Lastve, gradska Civilna zaštita, Šumsko gazdinstvo, a pridružili su im se i članovi Aero-kluba.

 

“Izvršili smo vazdušno izviđanje terena i konstatovali da vatra gori na nepristupačnom terenu, gdje smo nemoćni da bilo šta uradimo, zbog čega smo odlučili da se vatrogasci povuku sa brda u obližnja sela Vučji Do, Jabuka i Narančiće, s jedne strane, i na područje sela Kočela, s druge strane”, rekao je Vuković.
On kaže da će sačekati da vatra izađe na pristupačan teren da bi mogli da je gase, ali i da zaštite sela.

Vjetar raspiruje vatru, zbog čega su vatrogasci i druge službe koje učestvuju u gašenju požara od juče bez prestanka na terenu, od kada su uspjeli da ugase veću požarnu liniju.

Vuković kaže da je ugašeno oko kilometar i po, te da je ostalo oko 500 metara požarne linije na desnoj strani prema trebinjskim brdima, a vatra se danas širi prema Ljubinju.

U požaru gore trava, nisko rastinje i djelimično visoka šuma.

Izvor: Srna, Foto: google.com