Turistička organizacija Trebinja i Hercegovačka kuća iz ovog grada predstavljaju svoje turističke potencijale na 34. Međunarodnom sajmu turizma Filoksenija u Solunu.

Učešće na sajmu, realizovano je uz pomoć Turističke organizacije Republike Srpske, a u saradnji sa Ambasadom BiH u Grčkoj i Predstavništvom Republike Srpske u Solunu, koje je pružilo logističku podršku i pomoć u organizaciji sajma, kao i promociju nastupa Republike Srpske.

Za Padrino radio iz Soluna se javio direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić.

“Po prvi put se predstavljamo ovdje u Solunu i u Grčkoj. Na štandu Turističke organizacije Republike Srpske predstavljamo turističku ponudu našeg grada. Zadovoljni smo prvim danom na sajmu, odzivom i upitima upućenim na našem štandu. Slijede nam pojedinačne prezentacije turističkih destinacija, gdje ćemo se predstaviti i mi i Hercegovačka kuća”, rekao je između ostalog Radić u programu Padrino radija iz Soluna.

Grci su sve više zainteresovani za turističke destinacije Republike Srpske, te je Sajam turizma “Filoksenija” u Solunu odlična prilika da im se predstave skriveni dragulji zimske i ljetne turističke sezone, rekla je danas direktor Turističke orgnaizacije Republike Srpske Nada Jovanović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je štand Republike Srpske na ovom sajmu, koji je otvoren danas, već privukao veliki broj predstavnika turističkih agencija, koji su zainteresovani za destinacije u Srpskoj.

 

HP, novembar 2019.