Košarkaši Leotara su u ponedeljak uz prozivku počeli sa pripremama za  takmičenje u Premijer ligi za sezonu 2019/20, koja počinje 12.10.2019.


Kompletan pripremni period koji se sastoji iz bazičnog i tehničko taktičkog dijela kao i odigravanje prijateljskih mečeva obaviće se u Trebinju, gdje postoje svi uslove za to kao što je stadion sa tartan stazom i sportska dvorana Miloš Mrdić.

Leotar su u prelaznom roku na spoljnim pozicijama pojačali novi/stari članovi Marko Rikalo (povremeni reprezentativni plejmejker selekcije BIH) i Vladimir Aleksić, bivši kapiten Leotara koji je predhodne 2 sezone takođe nosio kapitensku traku u Mladosti iz Mrkonjić Grada.

Što se tiče unutrašnjih pozicija, nova pojačanja Leotara su Aleksandar Andrejević 212 cm visok centar, rođeni Leskovčanin koji dolazi iz KK Ohrida i Filip Dedijer na poziciji 4 koji je stigao iz Čačka. Novo lice na pripremama seniora KK LEOTARA je i mladi i talentovani Pavle Tupanjanin koji ce biti priključen seniorskom i juniorskom  pogonu.
“ Za sada je najbitnije da se prebrodi ovaj, za igrače fizički najteži dio i da sve prođe bez povreda, a potom slijede i pripremni mečevi kako bi se nastavili uigravati i predstavili trebinjskoj publici u najboljem svjetlu” naglašavaju iz stručnog štaba KK Leotar.

HP, avgust 2019.