Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića trebala bi imati pet mandata u novom sazivu Skupštine grada, a u skupštinske klupe po prvi put bi mogli sjesti supružnici.

Prema rezultatima CIK BiH sa 29 od ukupno 45 redovnih biračkih mjesta, Dajana Milišić je na četvrtom mjestu po broju osvojenih glasova, a njen suprug Nebojša je jedno mjesto niže.

Interesantni su i rezulatei koalicije Hercegovački narodni pokret – PDP, gdje bi prema dosadašnjim preliminarnim rezultatima u skupštinske klupe mogli sjesti samo kandidati PDP.

Pošto je među kandidatatima PDP koji su u ovoj koaliciji osvojili najviše glasova i narodni poslanik Ljubiša Krunić, moglo bi se desiti da, ipak, Rodoljub Drašković ima jednog odbornika, iako su njegovi kandidati bili brojniji na ovoj koalicionoj listi.

Ono što je izvjesno da su u Skupštinu grada ušli Luka Petrvić (SNSD), Slavko Vučurević (PDP) i Nebojša Vukanović sa Liste za pravdu i red, političari koji su u ranijem periodu razmjenili mnoge optužbe, a neke su završile i na sudovima.

Vukanović je ranije rekao za Srpskainfo da ostaje poslanik u Narodnoj skupštini RS, Petrović je tada potvrdio da će sjesti u skupštinske klupe, dok se Vučurević nije izjašnjavao.

U Trebinju je bilo i onih koji nisu glasali ni sami za sebe, a takvih je prema dosasdašnjim podacima CIK BiH, pet kadidata, dok četiri imaju svega jedan glas.

 

 

 

Izvor: Dubravka Čolović, Srpska info