Više stotina članova iz šest kulturno–umjetničkih društava iz inostranstva i grada domaćina večeras se na Trgu slobode u centru Trebinja predstavilo igrama i pjesmama iz svojih zemalja.
Prije predstavljanja mnogobrojnoj publici, kulturno-umjetnička društva su u svečanom defileu prošla ulicama Trebinja od hotela “Leotar”, mostom Iva Andrića do Trga slobode.

folklor tb2
Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje Žarko Vico rekao je da su nastupula društva iz Grčke, Bugarske i Turske, te društva iz Trebinja – “Hercegovina” iz Petrovog Polja, “Svislajon” i Ansambl nacionalnih igara “Jovan Dučić”.
“Turistička organizacija Trebinja na ovaj način, koji je i najljepši, želi da približi sve vrijednosti i ljepote koje posjeduje naš grad da bi naši gosti s pozitivnim utiscima otišli u svoju zemlju”, istakao je Vico.

Folklor tb1
On je naglasio veliki značaj manifestacije za grad, napominjući da su bogatu kulturnu ponudu pozitivno prihvatili turisti koji već ovdje borave.
Predstavnici stranih kulturno-umjetničkih društava saglasili su se da je Trebinje grad u koji će se s radošću vraćati i da ih je impresioniralo gostomprimstvo ovdašnjeg stanovništva.

Međunarodni festival folklora organizovali su Turistička organizacija Trebinje i agencija “Blu dajmond ivents” iz Beograda, koji imaju namjeru da ova manifestacija koja se održava drugi put, preraste u tradicionalnu.

 

Izvor: Srna