U Trebinju je sinoć održana smotra folklora na kojoj je nastupilo više stotina učesnika i igrom i pjesmom predstavilo običaje podneblja iz kojih dolaze.

 
Igra i pjesma, koju su u bašti hotela “Platani” izveli veterani folklora, brojni izvođački ansambli, pjevačke grupe i solisti, okupili su više stotina građana koji su sve pratili ovacijama i burnim aplauzima.

Nebojša Ratković, predsjednik Ansambla “Jovan Dučić” Trebinje, koji je organizator smotre, rekao je da je ovo međunarodna manifestacija na kojoj učestvuju 24 ansambla iz bivše Jugoslavije.

Folklor 3 smotra

On je istakao da je prvo veče rezervisao za druženje i predstavljanje publici, dok će drugo veče biti takmičarskog karaktera, napominjući da će najboljima biti dodijeljena zlatna, srebrna i bronzana statua “Jovan Dučić”.

“Cilj ovakvih okupljanja je očuvanje tradicije naših naroda, druženje, učvršćivanje prijateljstva među ansamblima”, rekao je Ratković koji je i koreograf.

On je istakao da Ansambl nacionalnih igara “Jovan Dučić” nastoji da ovakvim skupovima građanima Trebinja priredi večeri koje će pamtiti i na kojima će se veseliti.
Ratković je podsjetio da je ovaj ansambl formiran prije 13 mjeseci, da broji 130 članova i do sada je na više nastupa imao veoma zapažene rezultate.

Koncertu je prethodio defile ulicama grada, nakon čega su učesnici svih drštava zajedno odigrali kolo na Trgu slobode.

 

Izvor: Srna   , Foto: Hercegovina Promo