Na Trgu slobode u centru Trebinja održana je međunarodna smotra folklora koja je okupila učesnike iz Bugarske, Grčke, Slovenije i Turske.

Mnogobrojni Trebinjci, ali i veliki broj turista, uživali su sinoć u jednoipočasovnom programu, a kulturno-umjetnička društva su se predstavila tradicionalnim igrama i pjesmom iz zemalja iz kojih su došli.

Manifestaciju je organizovala međunarodna organizacija “Blu dajmond”, koja širom Evrope organuzuje slične manifestacije.

Direktor Turističke organizacije Trebinje Tatjana Bulajić izrazila je nadu da će ova manifestacija postati tradicionalna, ali i masovnija, te napomenula da se nastavlja večeras sa Kulturno-umjetničkim društvom /KUD/ “Hercegovina” Petrovo Polje, koje organizuje deseti jubilarni Sabor folklora.

Bulajićeva je dodala da je za nastup bilo zainteresovano 11 društva, ali da zbog nedovoljnog smještajnog kapaciteta nisu svi mogli da budu primljeni. “Sa društvima iz Grčke došao je i autobus turista i sada je na nama da se potrudimo da ostavimo dobar utisak”, rekla je Bulajićeva.

Na kraju programa učesnicima su uručene zahvalnice i priznanja, a i gosti su uručili poklone Turističkoj organizaciji grada Trebinja, koja je bila pokrovitelj manifestacije.

Usljed loših vremenskih prilika koncert je održan u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić”, a ulaz je bio besplatan.

Izvor: Nezavisne novine