Пријем за представнике медија, као и нешто раније за садашње и бивше носиоце власти у Требињу, начелнике, градоначелнике, предсједнике и потпредсједнике претходних скупштинских сазива, те одборнике актуелног скупштинског сазива, одржан је данас у Градској управи Требиње.

Госте је у име Градске управе Требиње поздравио градоначелник Требиња Лука Петровић који је у оквиру пријема размијенио мишљања и ставове са данашњим званицама везано за расположиве механизме унапређења и развоја Требиња. У циљу бољег рада и сарадње, градоначелник је истакао да су све конструктивне идеје и сугестије добродошле, посебно од оних људи који су својевремено вршили власт, а који су значајно упућени у потенцијалну проблематику у раду и функционисању органа управе и града.

Градоначелник је овом приликом изложио и радне планове за 2017. годину, с посебним акцентом на привредном и инфраструктурном развоју, гдје се у првом реду издваја актуелна реконструкција пречистача и система водоснабдијевања на територији града Требиња,  изградња затвореног базена на Абазовини, изградња нових резервоара на Врелом оку и резервоaра у Петровом пољу за наводњавање Зубачког платоа, Петровог и Требињског поља, подршка изградњи Града сунца и града на Црквини, повећање пољопривредне производње кроз дјеловање новоформираног Аграрног фонда, те подстицај развоју индустријске зоне Волујац, као и индустријске зоне која је планирана на подручју Бањеваца.

Након пријема уприличен је коктел за госте.

 

ХП / Град Требиње