Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević primio je danas studente iz gradova koji su i dalje ugroženi poplavama, Bijeljine i Doboja. Prema odluci gradonačelnika, Grad Trebinje će u narednom periodu izdvajati sredstva za pomoć studentima iz Bijeljine i Doboja koji studiraju u Trebinju, te će pokrivati njihove troškove smještaja, hrane, džeparca i ostalih potreba u cjelosti.
Kako je danas dogovoreno, studenti će na mjesečnom nivou primati 300,00 KM za redovne troškove, dok će se za vanredne troškove također moći obratiti gradonačelniku za pomoć.

Grad Trebinje je predhodnih dana pružao podršku ugroženim mjestima u vidu mehanizacije i ljudstva, a prema riječima gradonačelnika u narednom periodu Grad će nastaviti da pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija – građanima koji su ostali bez svojih domova.

„Sagledavši potrebu i situaciju u kojoj se nalaze brojni građani Srpske koji su pretrpjeli velike gubitke i štete jasno je da je velikom broju ljudi potrebna naša pomoć. Stoga sam donio odluku da pomognemo studentima iz Bijeljine i Doboja i na neki način rasteretimo njihove roditelje, pred kojima je sada težak zadatak, a to je popravka njihovih domova i sanacija štete koja je nastala usljed nezapamćenih poplava. Ovim putem želim da uputim apel svim rukovodiocima, čelnim i uticajnim ljudima, kao i našim građanima da, u skladu sa svojim mogućnostima, pruže pomoć ugroženim građanima Srpske, jer je našim ljudima pomoć u ovom trenutku najpotrebnija“  rekao je nakon sastanka gradonačelnik Trebinja.

Izvor: Grad Trebinje