Sredinom oktobra u Trebinju će biti održano Balkansko prvenstvo u biciklizmu. Naš grad će biti domaćim za oko 200 učesnika iz 11 zemalja okruženja.

Planirano je da se najveći dio trke vozi ulicama Trebinja, dužina staze za hronometar će biti između 10 i 20 kilometara, a voziće se dvije drumske trke. Jedna trka biće 50, a druga 120 kilometara, najavljuju organizatori iz Biciklističkog saveza Republike Srpske.

„Balkanski šampionat u drumskom biciklizmu se održava od 11 do 13 oktobra u Trebinju, dolaze nacionalni timovi koji će u ovom lijepom gradu boraviti tri dana. U subotu, 12. oktobra će se u svim kategorijama voziti hronometar gdje će biti i ceremonija otvaranja. Drugog dana trke u nedjelju voziće se drumska trka i tu će se odlučiti pobjednik Balkanskog šampionata za 2019 godinu“, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske i dodao da je Savezu čast što je Trebinje pristalo da bude domaćin ove trke.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ističe da ovaj događaj znači najjužnijem gradu RS.

„Gradska uprava Trebinje je podržala ovaj itekako značajan događaj i veliki projekat, jer je bitan za naš grad“, rekao je Ćurić.

Ćurić je dodao da ju u Trebinju počelo uređenje biciklističkih staza i najavio izgradnju biciklističke staze u dužini od 15 kilometara od Trebinja do Jazine.

„To je stara željeznička staza. Za početak će biti uređeno oko pet kilometara staze, a planirano je da radove završimo do Balkanskog prvenstva“, naglasio je Ćurić.

Ovu biciklističku trku podržalo je i Ministarstvo za turizam i ugostiteljstvo u Vladi Srpske.

„Osim sportskog značaja ovo prvenstvo ima i turistički značaj, jer je to prilika da se dokažemo kao domaćini, a zatim da pokažemo naše prirodne i turističke ljepote“, istakla je Dragana Ristić, pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo.

Predstavnici Biciklističkog saveza Republike Srpske posjetu Trebinju iskoristili su i da uruče bicikla za šestoro djece bez roditelja sa područja našeg grada.

 

 

 

 

HP, septembar 2019.