Nekoliko mališana iz Trebinjskog naselja Mokri dolovi osmislili su zanimljiv i originalan način kako da utroše svoje slobodno vrijeme i dobro se zabave. Naime, oni su počeli sa izgradnjom svoje „Farme jarana“, kako su je nazvali, koja je već dobila i prve stanovnike.

„Kao što vidite, tu su svinje, ovce, kokoške, krave, pas i mačka. Imamo i pijacu, ali i vozni park i cestu kuda se automobili kreću. Farma još nije gotova, stalno dodajemo nešto novo i imamo nove ideje“, kazao nam je Nikola koji je sa još tri drugara i jednom drugaricom osmislio i napravio „Farmu jarana“.

mokri dolovi2

Ovo nije prvi put da ovi trebinjski mališani grade svoju farmu. Farma je tu, kažu, već nekoliko godina svakog ljeta, uprkos tome što se ponekad desi da je neko sruši i odnese neki njen dio.

Pored odličnih uslova života na farmi, gostoprimstvo ovih malih domaćina je na visokom nivou u šta smo se i sami uvjerili, a oni su nas pozvali da dođemo opet kad budemo u prolazu.

Ovi mališani su primjer da, na sreću, još uvijek postoji zdravo i kreativno djetinjstvo, uprkos tome što nove tehnologije, video igrice i internet, uporno pokušavaju da mladim naraštajima nametnu drugačiji način igranja i zabave.

Izvor: eTrafika.net;  Foto:eTrafika.net