U Trebinju je danas dobrovoljno darovalo krv 10 pripadnika trebinjske Policijske uprave u okviru tradicionalne akcije koju je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, rečeno je Srni u Službi za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje.

Portparol Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić izjavila je novinarima da se za ovu akciju prijavilo 48 pripadnika ove uprave, te da je ovo treća akcija ove godine.

“Uz sve naše aktivnosti, ovo je način da se pomogne građanima. Dio pripadnika Policijske uprave Trebinje krv će dati u Trebinju, a dio u Nevesinju”, rekla je Cvijetićeva.

Ona je navela da su ranije organizovane akcije u okviru obilježavanja Dana policije, 4. aprila, a pripadnici Policijske uprave Trebinje darivali su krv i u vrijeme vanrednog stanja kada se ukazala potreba za dragocjenom tečnošću.

Među policijskim službenicima koji su danas darivali krv je i Milan Popović, redovni davalac krvi, kome je ovo 20. put da učestvuje.

“Za mene je ovo divan čin i lijep je osjećaj kada na ovaj način pomažemo, spašavamo ljudske živote, pomažemo ljudima u nevolji, onima kojima je to potrebno”, rekao je Popović.

 

 

 

 

Izvor: Srna