Trebinje je i dalje pri vrhu ljestvice po broju potvrđenih slučajeva virusa korona u Republici Srpskoj, a danas je registrovano 36 novooboljelih.

Istovremeno raste i broj pacijenata u trebinjskoj bolnici, pa nakon jučerašnjih 90, danas su hospitalizovana 94 pacijenta, od kojih su sa težim simpotimma 54, a 52 prima kiseoničku terapiju, dok je dvoje na neinvazivnom respiratoru.

Trebinjska bolnica obezbjedila je još 40 kreveta za smještaj pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, pa će sada na raspolaganju biti oko 150 kreveta.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zamolio je sve građane da imaju strpljenja i razumijevanja za preopterećenost medicinskog osoblja, a da sve eventualne primjedbe kao što su nejavljanje na telefon ili čekanje rezultata testa duže od 72 sata prijave na besplatan broj 121.

Trebinje jemjedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj gdje je i ove sedmice nastava na daljinu za učenike osnovnih i srednjih škola.

Da li će đaci ponovo u klupe od ponedjeljka sutranće odlučiti gradski Štab za vanredne situacije, a ljekari su na posljednjoj sjednici ovog štaba zatražili da nastava bude prekinuta dvije sedmice.

 

 

Izvor: Dubravka Čolović, Srpska info