Poslije jučerašnjeg stava gradske boračke organizacije oglasio se i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Borci su stava da se ne rješavaju problemi zaposlenja boračkih kategorija i djece palih boraca, te da se u Gradskoj upravi izbjegavaju sastanke s ovom populacijom. Mirko Ćurić demantuje ove navode.

On kaže da su trebinjske lokalne vlasti svakodnevno u kontaktu sa boračkim kategorijama koje su im prioritet.

“Pomenuti satanak nije prvi koji smo imali, jer smo se redovno i ranije susretali, a prije nekoliko godina je bio izdefinisan jedan od spiskova prioriteta kod zapošljavanja boračkih kategorija, koji smo mi preko 85% realizovali zapošljavanjem, upravo zahvaljujući gospodinu Petroviću sa saradnicima, koji su imali sluha i htjeli da izađu u susret. Takav stav imamo i on i ja do dana današnjeg”, istakao je Ćurić.

Istakao je da su mnogim programima obuhvaćene boračke kategorije.

Dejan Bodiroga, predsjednik Boračke organizacije Trebinje, juče je izjavio da su borci zapostavljeni i da su, nakon sastanka ovih kategorija za istočnohercegovačku regiju, donijeli zaključak da su samo djelimično zadovoljni onim što je Vlada RS obećala demobilisanim borcima, računajući i mjesečni dodatak u visini od pet maraka po jednom mjesecu provedenom u zoni borbenih djestava, kao i pomoć porodicama za čije se članove pred Sudom BiH vode procesi za ratne zločine.

HP / Nezavisne