Ideja o spoju rekreacije i ljubavi prema zavičaju kod Beograđana ili onih na “privremenom radu” u srpskoj prestonici porijeklom iz Republike Srpske pretočena je u jedinstvenu Ligu RS u Beogradu u malom fudbalu (futsalu) koja je osnovana 2014. godine.

 

Ovo orginalno i jedinstveno takmičenje trenutno broji preko tri stotine aktivnih učesnika. Od ove sezone u Ligi je pored ostalih učešće uzela i ekipa “Trebinje”, koju čine Hercegovci većinom rođeni u najjužnijem gradu Srpske. Iako u prvim ovosezonskim mečevima nisu imali mnogo rezultatskog uspjeha ovi momci pronose slavu svog grada u glavnom gradu Srbije, bar na ovaj simboličan način.

 

“Ideja je da se kroz rekreaciju zabavimo, ali i dodatno družimo kako sa svojim zemljacima koji su trenutno u Beogradu, tako i sa velikom zajednicom iz Republike Srpske ovdje”, govori za naš portal Marko Sikimić, bivši džudista Leotara i višegodišnji učesnik trebinjske “Olimpijade” u malom fudbalu, koji trenutno živi u Beogradu.

Trebinjci 01

Ekipu “Trebinje” za sada čine Kebeljić, Tufegdžić, Spaić, Dangubić, Burlica i Sikimić, ali nije isključeno da im se u nastavku sezone priključe i neki novi igrači i pojačanja jer prvi rezultati nameću želju i za kvalitetnijim igračkim kadrom.

Trebinjci 02

Liga RS u Beogradu na jednoj zdravoj osnovi kreira uslove u kojima bi se kroz njegovanje tradicije zavičaja i sportsko nadmetanje uspostavili temelji za uzajamnu pomoć i saradnju članova udruženja. Veliku podršku ovom projektu nesebično daju Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, Ministarstvo za omladinu i sport Republike Srbije, kao i mnogobrojni prijatelji udruženja.

Liga se sastoji iz dvije polusezone, a za realizaciju takmičenja zadužen je sportski odbor od sedam članova na čelu sa predsjednikom Draganom Glogovcem. Takmičenje se odvija po pravilima Futsal lige Srbije, a utakmice se igraju svakog vikenda i sudi ih licencirani fudbalski sudija. Na kraju prvenstva za prve tri najbolje ekipe dodjeljuju se prigodne nagrade.

Trebinjci 03

U sezoni 2014/2015 učešće je uzelo 12 ekipa u konkurenciji seniora, dok je ova sezona masovnija sa učesnicima – 14 ekipa u konkurenciji seniora i 6 ekipa u konkurenciji veterana.

Hercegovcima i Trebinjcima želimo bolje rezultate u narednom periodu, ali prije svega dobro druženje i čvršće veze među svima njima koji su daleko od zavičaja.

Trebinjci 06new-3

Trebinjci 07

 

B.S. Hercegovina Promo, mart 2016.