Reprezentativac Srbije i član Veslačkog kluba Partizan, Trebinjac Radoje Đerić u četvercu bez kormilara čiji su članovi bili i njegov klupski kolega Nikola Stojić i Smederevci Veselin Savić i Dušan Bogičević zauzeli su šesto mjesto u finalnoj trci Svjetskog kupa u veslanju koji se ovog vikenda održava u švajcarskom Lucernu.

 

 

Oni su trku završili vremenom 6:06,50. Trijumfovala je posada Australije Lukvud, Lajd, Tarin, Hil (5:55,32), koja je u svom sastavu ima dvojicu veslača iz prošlogodišnjeg čamca koji je osvojio svjetsku bronzu u Amsterdamu. Srebro je (5:56,04) pripalo Italiji (Di Kostanco, Kastaldo, Lodo, Vićino), a bronza (5:57,14) Rumuniji (Aikoboe, Damil, Kozmiuc, Kontaru). Holandija (Langen, Van Šie, Van der Vant, Virgever) je bila četvrta (6:01,52), a Španija (Ordonez, Pazos, Kortes, Kastiljo) peta (6:04,13). Đerić i drugovi su slabije startovali. Poslije prvih 500 metara bili su peti. Tu poziciju je držao još jednu četvrtinu trke, kada ga je pretekla posada Španije, tako da je srpski čamac do kraja ostao na šestom mjestu.

Đerićeve kolege iz kluba i reprezentacije, dvojac bez kormilara, Miloš Vasić i Nenad Beđik nastavio je nisku izvanrednih rezultata na međunarodnoj sceni ove godine. Poslije bronze na Evropskom prvenstvu za seniore u Poznanju osvojili su isto odličje i na III Svetskom kupu u Lucernu.

 

 

HP / VK Partizan, jul 2015.