Trebinjac Pero Ćurić odlučio je da proda prsluk u kome je film „Na mliječnom putu“ snimala slavna italijanska glumica Monika Beluči.

Kaže da misli da njegov prsluk sa Monikinim potpisom vrijedi bar 10.000 evra i ispod te cijene ga neće dati.

Nada se da će se naći neki kolekcionar predmeta slavnih ličnosti, koji će kupiti ovaj odjevni predmet.

Šoferski smeđi prsluk od kože sa spoljne, a krzna sa unutrašnje strane u ruke Monike Beluči došao je nakon što je njegov vlasnik angažovan kao vozač filmske ekipe.

– Dugogodišnji sam vozač, a ovaj prsluk sam napravio za svoje potrebe. Star je preko 30 godina. To je bio uložak nekadašnjih šoferskih jakni. Stalno ga imam u autu, a jedan momak koji se brinuo o garderobi glumaca vidio ga je i zatražio da ga dam Moniki. Tako je moj omiljeni komad garderobe obukla slavna glumica – objašnjava Pero sa osmjehom na licu.

Monika Beluči šoferski prsluk nosila je u scenama, koje su snimane na Klobuku kod Trebinja, dok u ulozi mljekarice muze krave i sipa mlijeko u kante kada dolazi Emir Kusturica u ulozi Koste.

Perov prsluk našao se i na trejleru za novo filmsko ostvarenje Emira Kusturice.

– Kad se snimanje filma završilo zamolio sam ženu koja je vodila garderobu da pita Moniku hoće li nešto napisati na mom puloveru, što je slavna glumica i učinila – objašnjava vlasnik najskupljeg šoferskog prsluka.

Kaže da je tokom cijelog snimanja filma „Na mliječnom putu“ bio vozač filmskoj ekipi sa kojom je oduševljen.

– Tri godine sam radio s njima, na svim lokacijama i te dane ne mogu zaboraviti. To su divni ljudi, Monika, Kusta, Sloba, Miki Manojlović, lijepo smo se družili, oni su opušteni i nije teško raditi sa njima. Monika je jednostavna i divna žena – priča Pero.

Ovaj Trebinjac ostao je u kontaktu sa Emirom Kusturicom, a javi mu se i Sloboda Mićalović i drugi članovi ekipe kad dođu u Trebinje.

Priča da svaki put pije kafu sa Kusturicom kada je on u Trebinju, gdje od prije nekoliko godina ima kuću, a sjedio je i sa Slobodom Mićalović.

– Monika jeste filmska diva, ali ni Sloboda ne zaostaje za njom. Divno se bilo družiti sa njima, kao i Mikijem Manojlovićem. Prošao sam na hiljade kilometara sa filmskom ekipom od najnepristupačnijih predjela do snimanja u gradu. Svaki dan za mene je bio izazov i umor se sa njima ne osjeća – priča on.

Kaže da je najviše scena snimano na Klobuku gdje je bio mali filmski grad, a prisjeća se da je Monika na 30 stepeni rado oblačila njegov prsluk.

– Ne znam da li je to bilo zbog mene, ili je ipak do prsluka – kaže Pero kroz smijeh, dok se prisjeća filmskih dana sa slavnim glumcima u Trebinju.

Supruga nije ljubomorna

Perova supruga kaže da nije ljubomorna što je slavna italijanska glumica na prsluku ostavila poljubac za Pera.

– Ipak je to Monika – kometariše ona kroz smijeh.

Izvor: blic.rs