Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave tokom prošlog vikenda kontrolisali 315 ugostiteljskih objekata u Srpskoj, od čega 17 njih nije poštovalo mjere prevencije širenja korona virusa.

Zbog toga su izrečene kazne u iznosu od 18.100 KM, saopšteno je iz Inspektorata RS.

– Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na korišćenje zaštitne opreme, poštovanje fizičke distance i broj lica koja su istovremeno boravila u objektu. Inspekcijski organi RS su proteklog vikenda nastavili sa pojačanim kontrolama poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama – naglašavaju u Inspektoratu i dodaju da su kontrole i dalje usmjerene na rad ugostiteljskih objekata u večernjim satima.

– U okviru sprovođenja navedenih mjera, u protekla dva i po mjeseca obavljeno je 12.282 inspekcijske kontrole, u kojima su do sada izrečene kazne u ukupnom iznosu od 198.400 KM. Kontrolni organi će nastaviti sa pojačanim nadzorom i u narednom periodu, a dolazak inspektora može se očekivati u bilo koje doba dana. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata, ali uz poštovanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona – poručuju iz Inspektorata RS.

Izvor: Srpska info