Vidjeli ste poslije pobjede kod Tijane emocije, a poslije njenih suza i svima nama potekle su suze radosnice. Zaista nevjerovatan osjećaj – rekao je Ljupko Bošković.

Tijana Bošković nastavlja da donosi radost cijeloj Srbiji, Republici Srpskoj, a posebno svojoj Bileći, gdje je napravila prve odbojkaške korake i gdje joj žive porodica i prijatelji.

Tijana je u Turskoj imala podršku svojih nabližih u finalnom meču, a na tribinama u Ankari bodrili su je otac Ljupko, majka Nada, sestra Dajana, zajedno sa prijateljima i rodbinom. Ljupko Bošković kaže da su i ovog puta emocije poslije osvojenog evropskog zlata učinile svoje, a da je finalni meč bio nevjerovatan.

– Bilo nas je iz Bileće, šestoro, sedmoro. Ne znam kako je izgledalo u direktnom prenosu, ali takvu jednu sportsku atosferu u prepunoj dvorani nikada nisam doživio. Vidjeli ste posle pobjede kod Tijane emocije, a poslije njenih suza i svima nama potekle su suze radosnice. Zaista nevjerovatan osjećaj – rekao je Ljupko Bošković, koji poslije finala u kasnim večernjim časovima imao let za Podgoricu odakle je krenuo u Bileću.

Tijana se poslije svečane ceremonije dodjele priznanja pridružila porodici i prijateljima u Ankari, a potom nastavila slavlje sa saigračicama iz reprezentacije…

– Tijana je i dalje čvrsto na zemlji, ali i ponosna, kao i svi mi, na još jedan uspijeh reprezentacije Srbije.

A Bilećani s ponosom pričaju da žive u gradu Tijane Bošković. U Odbojkaškom klubu Hercegovac mladi ljudi imaju samo jednog idola.

– Tijana predstavlja uzor mladim ljudima, ne samo u Bileći već u celom svijetu. Ona je idol našim odbojkašima i odbojkašicama, a ziasta smo ponosni što smo u klubu odakle je naša Tijana krenula u svjetske odbojkaške visine – rekla je Gorica Đorđević, trener u OK Hercegovac.

Tijana Vujović iz Bileće, dugogodšnja prijateljica sjajne odbojkašice, kaže da se njena imenjakinja nije promijenila, bez obzira na slavu.

– Presrećna sam zbog svih Tijaninih rezultata i veoma ponosna na nju. Ne samo kao na igrača, nego i kao čovjeka i prijatelja. Pored svih njenih uspjeha, ostala je ista, brižna osoba, prepoznatljivog osmijeha. Svi znamo kolike su njene obaveze, ali uvijek ima vremena za sve nas. Hvala joj što unosi radost u naša srca – istakla je Vujovićeva.

Međutim, nije Tijana samo ponos Bilećana koji prate sportska dešavanja, i svojih prijatelja. Danijela Stolica lično ne poznaje sjajnu odbojkašicu, nije ni neki obožavatelj sporta, ali svaki uspijeh njene sugrađanke doživljava i kao svoj uspeh.

– Osjećam se kao da sam i sama na vrhu Evrope. Ne samo ja, već i svi mi koji živimo u ovom gradu. Ona je predivna, a kada razvije zastavu “Bileća” svi smo van sebe. Mislim da nema čovjeka koji nije ponosan na našu Tijanu – naglasila je Stolica.

Tijana Bošković posle osvajanja zlata neće imati mnogo vremena za odmor, a u svoju Bileću trebalao bi da dođe 12. septembra, gdje će boraviti nekoliko dana.

JANA PONOVO TRENIRA

Koliko Tijana utiče na omladinu u svom gradu najbolje svedjoči i sedmogodišnja djevojčica Jana Milićević. Iako je do nedavno trenirala odbojku, u posljednje vreme nije bila redovna, a pošto je svoju miljenicu videla na pobedničkom postolju poslije finala u Ankari, roditeljima je rekla da joj spreme opremu, jer sutra želi ponovo na trening i da bude kao Tijana.

Izvor: Večernje novost