Najbolja odbojkašica Evrope i svijeta odbila brojne ponude i potpisala novi ugovor sa turskim Ezačibašijem. Najbolja srpska odbojkašica je parafirala dvogodišnju saradnju sa klubom čiji dres nosi od 2015. godine.
Boškovićeva je već godinama udarna igla slavnog kluba iz Istanbula i nije htjela da mijenja sredinu. Uprkos pozivima iz Italije, Kine i od gradskog rivala Fenerbahčea što je u razgovoru za Žurnal priznao i trener Zoran Terzić, Tijana nije željela da mijenja klub u kojem je postala jedna od najboljih na svetu. Vodeći se sportskim motivima prije finansijskih, srpska odbojkašica se nada da će u naredne dvije godine osvajati velike trofeje sa Ezačibašijem koji joj nedostaju.
Od dolaska u istanbulski klub, Tijana je osvojila po jednu titulu na SP za klubove, CEV kupu, Kupu Truske i još tri trofeja u Superkupu Turske. Stizala je i do završnica Lige šampiona i prvenstva Turske ali je Ezačibaši završavao kao drugi ili treći na kraju. Tijanina želja je da se to promijeni i da sa Ezačibašijem osvaja najveće domaće i međunarone trofeje.
„Srećna sam što se moja saradnja sa porodicom Ezačibaši nastavlja i poslije šest godina. Nadam se da nas zajedno čeka mnogo nezaboravnih momenata i obećavam da ću kao i uvek davati sve od sebe“, rekla je Tijana Bošković poslije potpisa novog ugovora.
A Tijani će se ispuniti i još jedna želja. Turski i italijanski mediji najavljuju da će opet će zaigrati u timu sa Majom Ognjenović sa kojom godinama u reprezentaciji čini najbolju dijagonalu svijeta i sa kojom je već bila saigrač u Ezačibašiju od 2016. do 2018. godine.
Prethodne dvije sezone je dirigovala igrom gradskog rivala Vakifbanka, a u narednim danima bi trebalo da se vrati u bivši klub.
Izvor: Bileća vijesti online