Briljantne partije košarkaša Swisslion Leotara tokom cijele sezone, posebno posljednja domaća pobjeda protiv lidera Sparsa, ostale su u sjenci povreda bitnih igrača u timu Dragoljuba Vidačića. Prvo je mladi Sudžum na zagrijavanju za pomenuti meč protiv Sarajlija zadobio prelom noge, da bi povredu ramena na meču u Tuzli “zaradio” i jedan od najboljih igrača Dejan Šakotić.

Faktički ovo nam je treći povrijeđeni igrač i drugi iz petorke. Sačekaćemo dva ili tri dana, razmisliti i donijeti odluku o eventualnim pojačanjima”, rekao je trener Leotara Dragoljub Vidačić za portal BHbasket poslije meča u Tuzli.

Trebinjcima je za teoretsko obezbjeđivanje plasmana u Ligu 6 potrebna još jedna pobjeda, a u naredne dvije utakmice su domaćini protiv ekipa koje se bore za opstanak. U subotu Leotaru gostuje Bosna Royal, a narednog vikenda je na programu istočno-hercegovački derbi protiv Hea iz Bileće. Do kraja Lige 12 Trebinjci se sastaju sa ekipama Varde u gostima i Kaknja na svom parketu, dok posljednje kolo koje je planirano za 14. mart Leotar putuje na megdan Zrinjskom u Mostar.

 

HP, februar 2015.