Кrsna slava opštine Bileća i Sabornog hrama Sveti Sava i ove godine biće svečano proslavljena uz bogat i sadržajan program.

Manifestacije će početi prijemom u Parohijskom domu, u četvrtak u 19 časova. Lomljenje slavskog kolača planirano je za petak u 11 časova u zgradi Opštinske uprave Bileća.  Svečanosti će se održati i za vikend, i to Osveštanje gradske kapele na pravoslavnom groblju u subotu sa početkom u 11 časova, te Praznično bogosluženje u Hramu Svetog Save u nedelju u 18 časova.

Poseban praznični program planiran je na dan Svetog Save, što ove godine spada u ponedeljak. Svečanosti će početi prazničnim jutrenjem i dočekom arhijereja u Hramu Svetitelja od osam časova, nakon čega je planirana sveta arhijerejska lirturgija i litija.

Poslije litije održaće se prijem za goste u saborištu Crkvene opštine Bileća.

U 12 časova planirano je presjecanje vrpce za završetak Prve faze radova vodovoda i kanalizacije u Ulici Кralja Aleksandra, čemu će prisustvovati i predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

Nakon toga, u 13 časova održaće se slavski ručak, lomljenje slavskog kolača i uručenje povelje i priznanja Opštine Bileća u Dom kulture „Jevto Dedijer“.

Završetak svečanosti obilježiće Svetosavska akademija koja će se takođe održati u pomenutom Domu kulture  u 19 časova.

 

 

 

 

HP, januar 2020.