„Sveti Stefan” i “Vila Miločer” su pod katancem i neizvjesno je da li će biti otvoreni i naredne sezone.

U međuvremenu, zakupac ljetovališta kompanija “Adriatic Properties” uradila je novu sistematizaciju radnih mjesta, koja će stupiti na snagu od 1. oktobra, a po kojoj u hotelskom kompleksu neće više biti mjesta za ugostiteljske profile (kuvare, konobare, poslastičare) i recepcionere, već su kao radna mjesta isključivo navedeni oni koji će održavati javne površine i čistiti hotelske objekte, nezvanično su potvrdili listu u ovoj kompaniji, iza koje stoje grčki biznismen Petros Statis, piše portal Bonitet.

“Adriatic Properties”, koji je višegodišnji zakupac hotela “Sveti Stefan”, “Miločer” i “Kraljičina plaža”, početkom ljeta zatvorio je popularno ljetovalište nakon što im nije dozvoljeno da njihove plaže i dalje budu isključivo dostupne gostima hotela, prenosi Blic.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je utvrdilo da zakupac nije poštovao ugovor i da je nezakonito javnu stazu iskoristio kao hotelsku. Mještani su ljetos polomili ogradu na ulazu u u Kraljičinu plažu, koja je više od decenije bla zatvorena za javnost, odnosno mogli su samo da je koriste gosti hotela, ali i pripadnici političke elite i biznismeni.

Nova sistematizacija izazvala je, prema saznanjima pomenutog lista, veliku uznemirenost kod preostalih 30-ak stalnih radnika, kojima je prekjuče bio poslednji dan da se dobrovoljno jave za sporazumni prekid radnog odnosa, odnosno prijave da uzmu otpremninu. Mnogi od njih koji u nekada zaštitnom znaku crnogorskog turizma rade i više od 30 godina, moraće da izaberu ili će čistiti parkovne površine, ili će otići iz firme.

Prema nezvaničnim informacijama, radnicima će biti ponuđene otpremnine koje će biti do tri puta veće od previđene zakonom ko se za nju dobrovoljno prijavi, a ko bude proglašen tehnološkim viškom dobiće otpremninu u skladu sa Kolektivnim ugovorom, piše portal Bonitet.

“Adriatic Properties”, firma registrovana za obavljanje hotelske djelatnost novom sistematizacijom oslobađa se svih radnih mjesta koja imaju veze sa ugostiteljstvom.

 

 

 

 

Izvor: Srpska info