U većini lokalnih zajednica u Srpskoj biće organizovan doček Nove godine na gradskim trgovima, ali zbog ekonomske krize građane će uglavnom zabavljati lokalni bendovi i muzičari.

 Opština Istočno Novo Sarajevo organizovaće doček Nove godine na otvorenom, a prisutne će zabavljati domaći bendovi “Akapulko” i “Atentat”.

– Na gradskom trgu služiće se kuvano vino, a u ponoć će biti priređen i vatromet. Dječija nova godina biće organizovana u Spasovdanskoj ulici u 13 časova, a mališani će moći da uživaju u prigodnom programu – saopštili su iz Administrativne službe te opštine.

U ugostiteljskim objektima u Istočnom Sarajevu, rezervacije za novogodišnju noć koštaju od 10 do 200KM.

Prijedorčani će u novu godinu ući uz pjesme zvijezde “Granda” Slobodana Vasića.

– Novogodišnji program počeće u 21.30 i predviđeno je da traje do jedan čas iza ponoći. I ove godine će tradicionalno biti organizovan vatromet, a građanima će biti služeni topli napici i sendviči. Nismo zaboravili ni najmlađe, pa će doček Dječije nove godine biti na istom mjestu, ali u prijepodnevnim časovima – rekla je Ljiljana Babić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

I u Prnjavoru će biti organizovan doček Nove godine na centralnom gradskom trgu.

– Opštinska uprava je pripremila bogat zabavni program, a neće izostati ni Djeda Mraz u utorak u podne za najmlađe stanovnike ovog grada – saopštili su iz ove opštine. Poslije nekoliko godina pauze i Trebinje će ponovo imati organizovani doček međunarodne Nove godine na otvorenom. Kako saznajemo, Trebinjci i njihovi gosti će najluđu noć moći da provedu na Trgu slobode uz Duška Kuliša, trebinjske rok i alternativne bendove i trubački orkestar Mihajla Stojkanovića.

Banjalučani će i ove godine moći da najluđu noć provedu na Trgu Krajine, a za dobru atmosferu biće zaduženi Maja Tatić, “Balkan ekspres bend”, “Tu i tamo bend” i “Krajiški trubači”.

– Program za doček Nove godine počeće u 20 časova i trajaće do jedan čas iza ponoći. Ni ove godine neće izostati vatromet u ponoć. Proslava Dječije nove godine počeće u 11 časova, uz “Vrapčiće”, a u podne će im se pridružiti gradonačelnik Slobodan Gavranović – rekli su iz Gradske uprave Banjaluke. Banjalučani koji se odluče da Novu godinu dočekaju u nekom od gradskih kafića, klubova ili restorana, za rezervaciju će izdvojiti od 20 do 150 KM.

U Bijeljini zbog ekonomske krize već treću godinu zaredom nema organizovanog dočeka Nove godine. Semberci najluđu noć uglavnom dočekuju u ugostiteljskim objektima.

 

Izvor: Glas Srpske