“Sunrise Beach Volley Tour” unrise Beach Volley Tour održava se u pet gradova Republike Srpske, a treća stadica je grad odbojke – Gacko. Turnir je na programu za vikend, a očekuju se najkvalitetniji igrači odbojke na pjesku.

“Vikend pred nama donosi treći “Sunrise beach volley tour” u Gacku. Ovaj put imamo ponovo šesnaest (16) ekipa, morali smo da odbijemo neki dio ekipa. U Gacku nas očekuju ekipe iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, tako da nas za još jedan vikend u nizu  očekuje izuzetno jak turnir.

Šormaz i Mirković su ponovo na turniru i u Gackom, dvostruki osvajači prethodna dva turnira, oni će biti i nosioci turnira, pa ćemo vidjeti. Svakako očekujemo da najbolji pobjedi.” – istakako je direktor turnira Bojan Novokmet.

Njegoš Vuković, ispred Odbojkaškog kluba Gacko, kaže da je sve spremno za početak i otvaranje turnira u subotu 31. jula.

“Čišćenje terena, nasipanje tampona i ravnanje je završeno, a popravljen je i pristupni put ka terenu. Do sada je prijavljeno 14 ekipa, većinom iz regije, a najavljen je dolazak i ekipa iz Crne Gore i Srbije. Smatramo da će biti 16 ekipa i to je naš ciljani broj, jer za sve preko toga je maltene nemoguće satnicu vremenski uklopiti. Očekujemo jedan dobar turnir i dobro druženje“, rekao je Vuković.

Novokmet je još jednom dodao da bez dobre organizacije i podrške ovo ništa ne bi bilo izvodljivo.

“Želim da se zahvalim načelniku Gacka dr Ognjenu Milinkoviću, mnogo nam je pomogao u organizaciji samog turnira. Takođe, zahvalnost dugujemo i Termoelektrani, “Termo grading”, Odbojkaškom klubu Gacko, kao i svim našim sponzorima turnira.” -dodao je Novokmet.

Podsjećamo, premijerni turnir bio je u Trebinju, nakon toga prethodni vikend u Gradišci, dok je ovaj rezervisan za Gacko, odnosno jezero Desivoje.

 

Miloš Vasiljević

HP, jul 2021.