Gacko je ove godine jedan od pet gradova i opština u Republici Srpskoj, gdje će se prvi put organizovati popularni Turnir odbojke na pijesku, pod nazivom “Sunrise beach volley tour 2021“.

Organizator turnira, koji će se igrati na pripremljenom terenu na Desivoju, je firma Management Event Box i Odbojkaški klub „Gacko“, a generalni pokrovitelj Opština Gacko.

Osim domaćih ekipa, za trofej pobjednika i novčane nagrade, na turniru u Gacku takmičiće se ekipe iz Ljubinja, Bijeljine, Pala, Brčkog ali i po dvije ekipe iz Srbije i Crne Gore.

Njagoš Vuković, ispred Odbojkaškog kluba, kaže da je sve spremno za početak i otvaranje turnira u subotu 31. jula.

„Čišćenje terena, nasipanje tampona i ravnanje je završeno, a popravljen je i pristupni put ka terenu. Do sada je prijavljeno 14 ekipa, većinom iz regije, a najavljen je dolazak i ekipa iz Crne Gore i Srbije. Smatramo da će biti 16 ekipa i to je naš ciljani broj, jer za sve preko toga je maltene nemoguće satnicu vremenski uklopiti. Očekujemo jedan dobar turnir i dobro druženje“, rekao je Vuković.

Za prvo mjesto nagrada na turniru je 1000 КM, za drugo 600 КM i 200 КM za treće mjesto, plus pehari i medalje.

Tokom dvodnevnog trajanja turnira biće upriličen muzički sadržaj i žurke na otvorenom, već od subote u 20 časova, u čemu pomaže Pab „Downtown“ iz naše opštine.

Posebna nagrada biće obezbijeđena i za sveukupnog pobjednika, a završni turnir biće odigran u Brčkom.

Podsjećamo, “Sunrise beach volley tour 2021“ organizuje se u okviru manifestacije „Кulturno – sportsko ljeto Gacko 2021“.

 

 

 

 

Izvor: gacko-rs.info