U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti vrlo toplo vrijeme, popodne nestabilno, a tokom noći će na zapadu i sjeveru doći do povećanja oblačnosti uz pljuskove i grmljavinu.
Dnevna temperatura biće od 29 do 37 stepeni Celzijusovih.

 
Jutro je sunčano, lokalno sa umjerenom oblačnošću, po kotlinskim predjelima na istoku sa maglom.

Tokom dana biće sunčano i veoma toplo, uz razvoj oblačnosti, posebno na istoku i u visokoj Hercegovini, tako da će popodne biti lokalno sa nestabilnostima i grmljavinom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Naredne noći na zapadu i sjeveru uz oblačno vrijeme biće ponegdje slabe mjestimične kiše, a prema jutru oblačnost će se premještati na istok.

Duvaće slab vjetar do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, uz grmljavinske oblake i pojačan, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Kalinovik 14, Istočni Drvar, Srebrenica 15, Čemerno, Gacko, Šipovo 16, Sokolac, Nevesinje, Rudo 17, Višegrad, Foča, Kupres, Livno, Sarajevo 18, Han Pijesak, Bileća, Mrkonjić Grad 19, Ribnik, Kneževo, Novi Grad, Bihać, Zenica 20, Zvornik, Tuzla, Mrakovica 21, Banjaluka 22, Srbac, Bijeljina, Prijedor, Trebinje 23, Doboj 24, Neum 27 stepeni Celzijusovih.