Poslije proljećnih temperatura Srpsku narednih dana očekuje nestabilno vrijeme sa jakom kišom, snijegom i minusom, kazali su u Hidrometorološkom zavodu RS.

Na planinama su već danas mogući susnježica i snijeg. Jutarnje temperature biće od dva do šest, najviše dnevne do deset, a na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusa.

– U srijedu nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva, a jače padavine slijede u poslijepodnevnim i večernjim satima. Četvrtak donosi zahlađenje i snijeg kad mu vrijeme nije. Kiša, koja će padati od ranog jutra, postepeno će preći u snijeg i formirati snježni pokrivač od 10 do 30 centimetara, a na planinama i viši – kaže dežurni meteorolog Milica Đurđević.

Na jugu Hercegovine padaće samo kiša, ali veoma obilna. Na pojedinim mjestima očekuje se oko 100 litara kiše po kubnom metru.

– U petak nastupa djelimična stabilizacija vremena, a padavine se mogu očekivati samo na sjeveru i istoku. Temperature će biti izuzetno niske za ovo doba godine, sa maksimalnom dnevnom oko nule. Za vikend nas očekuje potpuna stabilizacija vremena – pojašnjava Đurđevićeva.

Izvor: Glas Srpske