Nakon dugog ljeta, sunca, vrućine i ostalih faktora koji su izazvali dehidrataciju naše kože, stiže jesen pa i zima od kojih možemo očekivati samo da istaknu oštećenja koja smo doživjeli tokom ljeta.

 

Dehidrirana, opuštena i neelastična koža, uobičajena je pojava sa dolaskom prvih hladnijih dana. Zbog svega toga, koža često djeluje opuštena i naborana. Upravo u ovom vremenskom periodu koža je najosjetljivija, pa vam savjetujemo njenu adekvatnu njegu.

Ako do sada niste razmišljali o tome, sada je pravo vrijeme da napravite taktičko-tehnički plan pronalaska najbolje kozmetike za njegu u ovim hladnijim danima koji nam predstoje. Ma koliko svaka žena voljela da kupuje kozmetiku, budžet nikada nije dovoljan za sve ono što bismo željele, a najgore je od svega, što često ne znamo ni šta tačno želimo.

Da biste uštedjeli novac a pritom obezbijedili najbolju moguću njegu savjetujemo vam da praktikujete pilinge čiji efekat prodire duboko u kožu te poboljšavaju ne samo izgled već i kvalitet kože. Takođe, ovaj vid njege vraća svježinu, elastičnost, gipkost i sjaj, a koža dobija mladalački izgled.

Njega kože sjemenkama bundeve

Šaku očišćenih sjemenki bundeve sipajte u avan i što bolje usitnite, a zatim svemu dodajte veliku kašiku pavlake i deset kapi ricinusovog ulja. Miješati dok se ne dobije fina homogena smjesa. Domaći piling za lice treba nanijeti na prethodno dobro očišćeno lice, dekolte i vrat, pa nakon toga ostaviti da djeluje najmanje pola sata.

Da bi efekat bio što učinkovitiji neophodno je da budete sasvim opušteni i da budete u ležećem položaju. Na kraju piling uklonite tupferom ili manjim komadićem vate, a zatim isperite najprije sa mlakom, a nakon toga i hladnom vodom.

Izvor: Nezavisne novine