Izvor: Srna

Direktor preduzeća “Elektrohercegovina” Trebinje Miroslav Krstović danas je porodicama poginulih boraca Miletić i Škoro uručio ključeve od stanova, za koje je iz sistema “Elektroprivrede Republike Srpske” /ERS/ izdvojeno 156.000 KM.

Stanovi za trajan smještaj porodica Danice Miletić i Milene Škoro su površine po 60 metara kvadratnih i nalaze se u stambenoj zgradi u trebinjskom naselju Mokri Dolovi.

Ovi stanovi su trenutno u vlasništvu “Elektrohercegovine” dok ih Ministarstvo za boračko-invalidsku zaštitu ne otkupi.

Direktor ERS-a Branislava Milekić, koja je prisustvovala uručivanju ključeva, rekla je da je zadovoljna što je nakon više od 10 godina riješen problem dvije porodice poginulih boraca čiji članovi su zaposleni u “Elektrohercegovini”.

Ona je podsjetila da su ove porodice sudskim presudama dovedene u vrlo nepovoljan položaj kada su im poništena rješenja koja su izdata 2001. godine, nakon čega su trebale da se isele iz stanova.

“Tražili smo rješenje koje je najprihvatljivije i “Elektrohercegovina” je kupila adekvatne stambene jedinice”, istakla je Milekićeva.

Krstović je rekao da je veoma zadovoljan što je ova priča dobila sretan epilog i istakao da je višegodišnji problem riješen zahvaljujući podršci predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, te Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite, Boračke organizacije Srpske i ERS-a, dok je “Elektrohercegovina” bila koordinator tih poslova.

Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz zahvalio je “Elektroprivredi Republike Srpske” na razumijevanju za boračku populaciju.

On je istakao da je, zahvaljujući ovom energetskom sistemu, zaposlen i veliki broj lica iz porodica poginulih boraca.

Porodice Miletić i Škoro zahvalile su svima koji su učestvovali u kupovini stanova, te onima koji su uz njih bili svih prethodnih godina i nisu dozvolili da budu na ulici.