Dugi telefonski razgovori ustupili su mjesto tekstualnim porukama koje su postale ogroman dio naše komunikacije. Prilikom dopisivanja nerijetko koristimo različite emotikone kako bismo dočarali svoja stanja i razmišljanja.

Mada nam se čine bezopasnima te ih doživljavamo kao nedužne dopune teksta oni mogu nositi i prikriveno značenje…

Šta to zapravo znači kad vam (budući) partner pošalješ određeni “smajli” možete otkriti u nastavku.

Nasmijano lice

Kada vam pošalje nasmijani smajlić najvjerovatnije pokušava biti sladak i pokazati vam da ste mu zanimljivi. Ako vas je pitao za izlazak, a vi ste mu odgovorili smajlićem s nasmijanim licem, velika je šansa da ste to učinili kako biste izbjegli konkretan odgovor na pitanje. Pripazite, tako biste mogli da pošaljete pogrešne signale.

Lice koje namiguje

Kada nabaci svoju zavodničku igru sklon je koristiti smajlić koji namiguje – u ovom slučaju sve je jasno! Možete biti sigurni kako ste mu zanimljivi i kako vas želi.

Kokice

Uz kokice se jasno veže asocijacija filma, bilo da to znači ugodan boravak kod kuće ili odlazak u kino. Pomoću ovog emotikona suptilno vam daje na znanje da s vama želi provoditi vrijeme i kako mu nedostaje vaše društvo.

Palac gore

Ako simpatija na vaše poruke odgovara isključivo sa palcem podignutim prema gore odaje utisak nezainteresovanosti. Mada je sagalasan s tvrdnjom koju ste mu poslali, djeluje kao da se ne trudi previše te da mu nije stalo. Naravno, uvijek postoji šansa da ga je poslao u žurbi, ali ako se ponavlja znajte da nešto nije u redu.

Lice koje se plazi

Ako vam momak pošalje ovaj emoji daje vam do znanja da je lud, otkačen i spremam na sve. Zabava u najavi je zagarantirana!

Srce

Velike su šanse da ako vam simpatija pošalje crveno srce to znači da je na putu da se jako zaljubi u vas. Ako vi niste spremni na taj korak, pokušajte slati srca druge boje kao odgovor na neku njegovu slatku rečenicu. Tako ćete izbjeći moguće nesporazume.

Suze od smijeha

Kada vam želi dati do znanja da ste duhoviti i da ga uspješno nasmijavate, onda je ovaj smajlić pravi odgovor.

 

Izvor: Nezavisne novine