Torbica za šminku je jednostavno nešto što morate da imate kod sebe. Za djevojku koja vodi računa o svom izgledu, mala pomagala su neophodna. To su naši saveznici za ljepotu i uvijek besprjekoran izgled: naše pomadice, pincetice, četkice, šnalice, sjenke, olovke, ruževi, sjajevi, maskare… Svaka od nas ima različite potrebe. Neke bi i čitav kofer šminke ponijele sa sobom, ali to je besmisleno. Osnovne stvarčice su dovoljne za svaku priliku. Svjetski šminkeri predlažu listu neophodnog inventara:

Univerzalna krema

Krema je veoma važan dio svakodnevne njege i neophodna je u svakoj prilici. To posebno važi za one koji imaju suvu i osjetljivu kožu. Univerzalnu kremu možete koristiti za tijelo, ruke ili lice, pružiće vam potrebnu hidrataciju, mekoću i miris.

Tonirana krema ili puder

Pripadnice ljepšeg pola ne mogu bez svog moćnog saveznika koji prikriva male nesavršenosti na licu i ujednačava ten. Svjetski šminkeri preporučuju da to bude tonirana krema, posebno u proljeće i ljeto, kada je koži potrebno da diše. Kako god, od presudne je važnosti odabir nijanse koja odgovara vašem tenu.

Korektor

Možda najvažniji od svega, korektor će pomoći u svakoj iznenadnoj situaciji. Kada ste umorni i neispavani, imate problema sa podočnjacima, kada se pojave neprijatne akne i bubuljice, crvenilo ili bilo šta slično korektor je odličan za kamuflažu.

Labelo

Većina djevojaka ne napušta kuću bez labela. Za zdrave i privlačne usne labelo je odličan izbor. Vaše usne će uvijek izgledati njegovano, hidrirano, glatko, mekano i poželjno…

Crna maskara

Ono što je za modu mala crna haljina u garedroberu, to je za kozmetiku crna maskara u neseseru. Jedinstvena je i nepogriješiva, odličan izbor uz sve, za tren će vaše oči učiniti ljepšim i privlačnijim. Uvijek možete kombinovati i druge boje maskare, ali kvalitentna crna je neophodna.

Ruž ili sjaj

Uz malu, privlačnu bočicu ruža, uvijek ćete izgledati dotjerano. Odaberite svoju omiljenu boju i ubacite je u neseser. A za sočan i neodoljiv izgled usana, tu se može naći i šljokičavi sjaj koji će privući pažnju.

Ogledalce

Nikada ne znate kada će vam zatrebati i zato uvijek mora biti sa vama. Kada nanosite šminku ogledalce je neophodno. A priznaćete da lijepo ukrašenim, svjetlucavim ogledalcima ne možete odoljeti. To postaje modni aksesoar svake djevojke.

Antibakterijski losion

Pošto virusi i bakterije vrebaju svuda oko nas, antibakterijski losion uvijek dobro dođe. U situacijama kada ruke nemamo gde da operemo, mali losion zamjenjuje sapun i vodu.

Mali parfem

Sigurno imate more parfema, ali ne možete uvijek i svuda sve njih koristiti. Zato je bočica uzorka vašeg omiljenog mirisa prava stvar i dobar saveznik za održavanje neodoljive privlačnosti.

Tu se još mogu naći obične i vlažne maramice, žvake, mint bombone, olovke za usne i oči, uvijač za trepavice, podloga za puder, četkice za nanošenje šminke, sjenke, rumenila i ko zna šta sve. Spisak je dug, šta god da nosimo sa sobom, uvijek nešto zafali, ali uz ovih deset osnovnih stvarčica zasigurno možete biti mirni.

Izvor: Wannabe Magazine