Jedna buduća mama, koja je saznala da će roditi bebu sa Daunovim sindromom, doživjela je najveći strah u životu kada je saznala za bolest svoje bebe. Petnaestoro mališana, koji imaju ovo oboljenje, pronašli su način da je ubjede da nema razloga za strah.

– Trudna sam. Moja beba ima Daunov sindrom. Uplašena sam kakav život će imati moje dijete? – pisalo je u mejlu koji je ova mama poslala prije mjesec dana Nacionalnoj organizaciji za Daunov sindrom u Španiji.

Ova Organizacija se dosjetila zanimljivog odgovora. Oni koji se bore sa ovom bolešću uplašenoj mami su proučili sljedeće:

” Draga buduća mama,

Ne plaši se, tvoje dijete će moći da radi mnoge stvari, moći će da te zagrli, da trči sa tobom, da priča sa tobom i da ti kaže da te voli. Ići će u školu kao ostali, naučiće da čita i piše, moći će i tebi da napiše nešto ako nekada bude bilo daleko od kuće, jer će moći i da putuje.

Umjeće da pomogne tati da popravi njegov bicikl, moći će i da zaradi novac i da sa tim novcem izvede tebe na večeru, ili da iznajmi stan i da ode da živi samo. Ponekad će biti teško, veoma teško, gotovo nemoguće, ali zar nije tako svim majkama?

Draga buduća mama, tvoje dijete će biti srećno, kao što sam ja, zar ne mama?”

 

Izvor: 24 sata