Milan Knežević, jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta, poslije nekoliko dana nadmudrivanja i čini se žustrih pregovora pod Ostrogom stavio je prije dva dana tačku i razriješio crnogorsku dramu – DF je podržao Aleksu Bečića za šefa parlamenta, a za mandatara buduće vlade Zdravka Krivokapića.

– Nažalost, pojedini dežurni „opozicionari“ ispod Fejsbuk i Tviter baldahina bespotrebno su pokrenuli omiljenu crnogorsku disciplinu – traženje izdajnika među onima koji nikad nisu izdali. Blagosloven sam što sa brukom nisam imao čak ni slučajan susret, izjavio je Knežević za beogradski Kurir.

Rekli ste da je Abazović tražio ključne resore, od odbrane i policije, do ANB i pravde. Pojavile su se spekulacije da je Amfilohije podržao Abazovića u tim zahtevima. Šta se dešavalo pod Ostrogom?

– Mogu da govorim samo u svoje ime i potvrdim da je Abazović saopštio da on mora čuvati nacionalne interese Crne Gore i da ne može dozvoliti da srpskim političarima koje mi predložimo pripadnu MUP, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo vanjskih poslova, ANB i Ministarstvo pravde. Njegovo je legitimno pravo da to traži i ima takav osećaj, kao što i ja imam potpuno drugačiji osećaj u odnosu na njegove stavove. Verovatno je rešenje negde između, ali zato i treba razgovarati.

Govoreći o ključu za formiranje nove vlade što su čini se bezbjednosni resori. Knežević ističe:

– Ako postoje principi, problem će biti riješen za deset minuta. Mi nemamo problem ni s principima, ni s budućim partnerima, a najmanje sa spremnošću da se uhvatimo u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Neću da vjerujem da je upravo to razlog nesporazuma.

 

Izvor: Kurir