Različite stvari podrazumevamo pod ljubavlju. Ono što on kaže kad izjavljuje ljubav, nije isto ono što čuješ, a pogotovu nije ono što ti misliš kad izjavljuješ ljubav. Trebalo bi da je ljubav opšti pojam, ali baš zato što valjda i jeste – pripisujemo joj ona značenja koja ima za nas, u našem emotivnom sklopu i sistemu vrednosti.

 

 

Volim te – kao i ti mene

Možda je samo zaljubljen. Oseća nešto i misli da je to to. Nema on pojma kako se vi osećate i šta je ljubav za vas. Njega ova izjava ne obavezuje.

Volim te – i to se neće promeniti

Ljubav je puna obećanja. Ali onaj ko izjavljuje ljubav verovatno uopšte ne misli ništa da vam obećava. Ponajmanje može da zna da li će se to promeniti…već sutra. On se tako oseća ovog trenutka. A kako će biti sledećeg, kad mu bude dosadno, kad se naljuti na vas, kad mu se dopadne neka druga cura, o tome uopšte i ne razmišlja.

on izjavljuje ljubav Šta on misli kad kaže volim te“ a šta ti čuješ

 

Volim te – brinuću o tebi

Ali on će i dalje brinuti samo o sebi. I očekivaće da i vi to činite – da brinete o njemu. Da mu ne povredite osećanja. Tako što ćete se ponašati onako kako se njemu ne sviđa, kako ga čini nesigurnim i zbunjenim. Tovar ljubavi je na vašim leđima i sva briga je prepuštena vama.

 

Volim te – i to mi je najvažnije na svetu

Osim što su ortaci, fudbal, pivo, posao, porodica, pecanje i igrice na kompjuteru i dalje na prvom mestu. Što?

Volim te – biću ti veran

Pa, to kod njega prilično nema veze jedno s drugim. Zar vam nije dovoljno što vas voli i što vam je to priznao? Šta biste hteli, da mu uzmete i srce i dušu i telo i um i slobodu? Eeee…

on izjavljuje ljubav1 Šta on misli kad kaže volim te“ a šta ti čuješ

Volim te – potrebna si mi

To je možda istina, ali to nećete čuti. Niti ćete moći da zaključite iz njegovog ponašanja. Potreba za voljenim bićem je zastrašujuća, a dovoljno je hrabro što on uopšte priznaje svoja osećanja.

 

Volim te – udaj se za mene

E, ček’ polako. To što on nešto oseća, ne znači ništa više osim toga da nešto oseća. Da li ste vi ona prava, to tek treba da sazna. Kako je moguće da to već ne zna, ako vas voli? Pa, moguće je. Možda vas voli uprkos tome što ste sve suprotno od onog što on zamišlja da njegova žena treba da bude, a to je gadan zajeb. I on neće odustati od svojih zamisli, samo zato što voli vas.

 

 

Izvor: Wannabe Magazin, Piše: Aleksina Đorđević