Prva hrvatsko-srpska dugometražna animirana koprodukcija, 3D animirani film “Before You Wake – Discover Tesla’s Secret Invention”, predstavljena je na pitching forumu i marketu Cartoon Movie u Lionu.

 

Kako prenosi Hina, interesovanje za film su već pokazali neki od vodećih evropskih distributera, poput francuskog Ubisofta i engleskog SCFilms Internationala.

Režiju i scenario filma potpisuje Branislav Brkić iz beogradskog studija Ringišpil, dok je hrvatski koproducent Helena Bulaja Madunić i kuća “Moje čarobne misli”. Film je na takmičenje prijavljen u konceptnoj fazi i između njih stotinu odabran kao jedan od 60 koji su predstavljeni vodećim evropskim distributerima i koproducentima.

Predstavljen je kao krosmedijski projekt, s ciljem da se paralelno radi na razvoju i produkciji dugometražnog animiranog filma i video igre, a namenjen je porodičnoj publici i mladima.

Film i video igra prate dvanaestogodišnju djevojčicu Adu koja slučajno otkriva da je cio njen svijet zapravo Teslin san, koji polako počinje gubiti snagu. U želji da mu pomogne da povrati energiju kako bi mogao završi svoj zadnji izum, koji bi u potpunosti omogućio srećan i miran život ljudima na zemlji, djevojčica prolazi kroz niz avantura susrećući se sa stvarnim likovima iz Teslinog života.

Putujući kroz njegove stvarne prostore rada i dostignuća, skupljajući njegove patente, sjećanja te zaboravljene i pokradene izume. Cartoon Movie, koji se od 4. do 6. marta održao u francuskom Lionu, najvažniji je pitćing forum i market za proizvodnju dugometražnih animiranih filmova u Evropskoj uniji.

Izvor: Tanjug/ Glas Srpske